Forums

Sega Master System / Mark III / Game Gear
SG-1000 / SC-3000 / SF-7000 / OMV
Home - Forums - Games - Scans - Maps - Cheats - Credits
Music - Videos - Development - Hacks - Translations - Homebrew

View topic - 503 backend errors and slowdowns

Reply to topic
Author Message
  • Joined: 25 Jul 2007
  • Posts: 587
  • Location: Melbourne, Australia
Reply with quote
503 backend errors and slowdowns
Post Posted: Sun Jan 12, 2020 12:24 am
These errors seem to be getting more frequent and I notice the site slow down in general.

I think it's definitely worth giving something like CloudFlare a shot.
  View user's profile Send private message
  • Joined: 25 Dec 2005
  • Posts: 582
  • Location: São Paulo - Brazil
Reply with quote
Post Posted: Sun Jan 12, 2020 12:58 am
I second the slowdown experience and 503 errors.
  View user's profile Send private message
  • Site Admin
  • Joined: 19 Oct 1999
  • Posts: 13504
  • Location: London
Reply with quote
Post Posted: Sun Jan 12, 2020 10:32 am
I’m a little hesitant to go to Cloudflare because they are not necessarily one of the good guys on the internet, and make access from some places in the world very hard (recaptcha x10 per page, for example). However I don’t have a lot of tools to fight the abusive spiders that are occasionally hammering us - I’ve added rules to give them 403 errors but I don’t have easy access to check what’s going on much of the time. Right now on my phone I can’t easily see the activity or edit the bot patterns.
  View user's profile Send private message Visit poster's website
  • Joined: 25 Jul 2007
  • Posts: 587
  • Location: Melbourne, Australia
Reply with quote
Post Posted: Sun Jan 12, 2020 11:46 am
Well there are only really two options as I see it, move to a stronger host or use a CDN like Cloudflare.

As far as ethics I've not heard anything bad, infact they go out of their way to protect free speech etc, they should (usually) only block traffic identified as part of an attack.

https://www.wired.com/story/free-speech-issue-cloudflare/
  View user's profile Send private message
  • Site Admin
  • Joined: 19 Oct 1999
  • Posts: 13504
  • Location: London
Reply with quote
Post Posted: Wed Jan 22, 2020 9:48 am
Well, we have been using Cloudflare for a few days now and so far all is well. In particular we added rules to block the specific crawlers that were harassing us (~1.2 million hits per day compared to ~200,000 for everything else), and it's achieving a high cache rate (for images and the like). It is doing that thing that Cloudflare does where it gives you captchas if it thinks your browser or IP is weird, so please let us know if that is causing trouble.
  View user's profile Send private message Visit poster's website
  • Joined: 21 Jun 2020
  • Posts: 2
Reply with quote
Post Posted: Sun Jun 21, 2020 10:14 am
I'm not sure if this is the right place to post, but I'm having trouble accessing the subdomain gdri.smspower.org. I get "Error 525" 99.5% of the time I try to access the site. Mashing F5 _sometimes_ works.

The main site (www subdomain) always works fine, though.

Not exactly sure when this problem started, but it's been like for at least a few years.
  View user's profile Send private message
  • Site Admin
  • Joined: 19 Oct 1999
  • Posts: 13504
  • Location: London
Reply with quote
Post Posted: Sun Jun 21, 2020 2:40 pm
525 errors are related to SSL. GDRI is not SSL-enabled. Thus you need to go to http://gdri.smspower.org, not https://gdri.smspower.org .
  View user's profile Send private message Visit poster's website
  • Joined: 21 Jun 2020
  • Posts: 2
Reply with quote
Post Posted: Sun Jun 21, 2020 7:25 pm
Actually, i tried both with http and https. I don't think it matters, because the problem is the cloudflare proxy.

It's a cloudflare error page that pops up. I tried attaching a screenshot.

  View user's profile Send private message
  • Site Admin
  • Joined: 19 Oct 1999
  • Posts: 13504
  • Location: London
Reply with quote
Post Posted: Sun Jun 21, 2020 9:07 pm
You're right - I hadn't seen that error before, but I managed to get it on one page load. It seems Cloudflare is trying to use https to our server on http requests, but strangely only sometimes.
  View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply to topic



Back to the top of this page

Back to SMS Power!