Kotimikroilijoille tuttu perijenkkiläisiä nuorisohuveja simuloiva paketti on inkarnoitunut vähän joka koneelle. Eipä siinä olekaan mitään ihmettelemistä. Pelin aihepiiri toimii ärsykkeenä myyville mielikuville: räikeissä shortseissa lautailevia kalifornialaisia bodareja, hyvävartaloisia bikinikaunottaria, paahdetta ja ruskettunutta pintaa.

Urheilupeleille epätyypillisesti CG ei vaadi ankaraa ohjaimen renkutusta, vaan monipuolisen ja -mutkaisen ohjauksen hallintaa. Alkuperäiseen versioon verrattuna grafiikkaa, ääniä tai edes pelattavuutta ei ole muutettu juuri mihinkään suuntaan.

Foot Bag eli narupallon potkiminen oli ainakin kotimikroissa mielenkiintoisin laji, mutta Segan versiossa se on toteutettu kehnosti. Miekkosella on niin hitaat nivelet, että pallo karkaa ensimmäisestä huonosti suunnatusta potkusta. Rampissa temppuilu rullalaudalla on ehkä paketin paras laji, mutta hankalat ohjauskomennot eivät aivan heti mene selkäytimeen.

Rullaluistelu sekä BMX-pyöräily ovat myös paremmasta päästä. Edellisessä viuhdotaan jalkakäytävällä, joka on täynnä roskaa, viemärinkansia ja muita esteitä, jälkimmäisessä taas tehdään akrobaattitemppuja mäkisellä radalla. Surffailun vielä kestää, mutta frisbeen heiton apaattinen tylsyys ei Segan versiossa ole muuksi muuttunut.

Pienellä porukalla pelatessa kalifornialaiset pelit ovat oivaa ajantappohuvia, mutta yksin pelatessa on vaikea pidätellä haukotusta. Menestyksestään huolimatta California Games on mielistäni Epyxin urheilusarjan huonoin, mutta toistakin mieltä saa olla.

Translation

Package familiar to home computerists simulating true American youth activities has incarnated to about every system. Nothing to wonder about on that. Game's subjects inspires selling mental images: Californian bodybuilders boarding in bright shorts, shapely bikini beauties, sunshine and tanned skin.

Atypically for sport games CG doesn't require fast pad jerking, but learning diverse and complicated control. Compared to original version, graphics, sounds or even playability have hardly changed in any way.

Foot Bag or stringball kicking was at least in home computers the most interesting sport, but in Sega version it's badly made. The guy has so slow joints that ball escapes on first poorly aimed kick. Doing tricks on skateboard in ramp is perhaps best sport in package, but tricky controls don't quite right away get in spinal cord.

Rollerskating and BMX biking are also better ones. In former you swish along sidewalk full of trash, sewer covers and other obstacles, in latter you do acrobatics on a hilly track. Surfing is tolerable, but the apathetic boredom of frisbee throwing hasn't changed to different in Sega version.

Playing with small crowd Californian games are good time-killing fun, but playing alone it's hard to hold back yawn. Despite its success California Games is at my opinion worst of Epyx' sports series, but you're allowed to disagree.

Graphics
77
Sound
78
Playability
79
Attraction
72

- Jukka Tapanimäki

Rating
80
Reviewer
Pelit magazine
Region
FI

See more reviews of California Games / Jogos de Verão
See the main page for California Games / Jogos de VerãoReturn to top
0.157s